Paardensportcentrum Sleen
Zetelveenweg 1a
7841 BP Sleen
T: 0591-367499
E: paardensportcentrumsleen@gmail.com
facebook
  • De paarden in de wei
  • Ponyvoetbal
  • Ponykamp
  • Springen
  • Les op de springpiste
  • De weide
  • Paardensportcentrum Sleen

Manegedag

> Naar het nieuws overzicht

Geplaatst: 28-04-2014

Al u dit leest heeft inmiddels de 2e manegedag van paardensportcentrum Sleen plaats gevonden. Er waren maar liefst 33 kinderen die zich hadden opgegeven. Het team van paardensportcentrum Sleen had een zeer gevarieerd programma klaar staan voor deze dag.

Het programma van deze dag bestond uit de volgende onderdelen: 

In de hoofd rijhal kreeg men pony of paardrijles van Marelle Koopman. Er werd aandacht besteed aan het op en afstijgen, het geven van de goede hulpen, een goede zit, cavaletti lopen en natuurlijk konden de liefhebbers een sprongetje maken. 

In de kantine kon men aan een 2-tal activiteiten deelnemen. De kinderen kregen les over het zadel en het hoofdstel en over diverse weetjes van de pony of paard. Hierna kregen ze een vragen lijst die ze konden invullen aan de hand van de informatie die ze inmiddels hadden gekregen.

Aan de grote tafel van de kantine kon men naar harte lust kleuren en knutselen. Er werden hier dan ook zeer mooie tekeningen van diverse paarden en pony’s gemaakt. 

In de andere rijhal kregen de kinderen menles van stalmeester Harm Gerding. De kinderen konden achter in de kar plaatsnemen en bij toerbeurt op de bok naast Harm. Wanneer ze op de bok zaten kregen ze van Harm diverse aanwijzingen hoe men naar links en naar rechts moesten sturen.

Om 12.00 uur kon er in de kantine gegeten worden. Op het menu stonden patat, frikadellen en kroketten die gebakken waren door Marlies Koopman. Blijkbaar smaakte de patat goed want het was redelijk stil tijdens het eten in de kantine.

Al met al een zeer geslaagde dag die in de toekomst zeker een vervolg gaat krijgen. 

Foto`s van deze dag staan in het fotoalbum.

 

Paardensportcentrum Sleen

> Naar het nieuws overzicht