Paardensportcentrum Sleen
Zetelveenweg 1a
7841 BP Sleen
T: 0591-367499
E: paardensportcentrumsleen@gmail.com
facebook
  • De paarden in de wei
  • Ponyvoetbal
  • Ponykamp
  • Springen
  • Les op de springpiste
  • De weide
  • Paardensportcentrum Sleen

Nieuwe eigenaars paardensportcentrum Sleen

> Naar het nieuws overzicht

Geplaatst: 23-03-2014

Sinds januari zijn er weer nieuwe beheerders in de manege van Sleen. Bert van Mispelaar en Marlies en Marelle Koopman vertelden me de nieuwe plannen waar ze mee aan de slag willen. Met name voor de jeugd is er voortdurend iets te doen zo lieten ze weten. 

 foto

Activiteiten
Een nieuw plan, zo zou je het kunnen zeggen. De manege is al begonnen met diverse activiteiten maar er staat meer op stapel, zo lieten ze me weten.

Paardenrijlessen
Het aantal lessen is de afgelopen maanden weer gestegen. Zo gingen ze van 80 naar 100 leerlingen. Maar we willen dit nog graag wat meer uitbreiden. Marelle geeft de lessen terwijl Marlies meer in de horecagelegenheid te vinden is. Harm is al jaren de stalmeester in de manege. Hij kent het bedrijf en de paarden als geen ander, dat merk je meteen. Met dieren is zorgvuldigheid en veiligheid geboden. Ze moeten nergens van schrikken natuurlijk.

Activiteiten
Nieuwe mensen, nieuwe ideeën. Volgens Bert is het belangrijk om jeugd zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met dieren en met name met paarden. Daarom willen ze zoveel mogelijk activiteiten voor de jeugd organiseren. Zo wordt elke eerste vakantiedag iets gedaan voor de jeugd en zal er van alles te doen zijn in en om de manege. Zo is verzorging ook een belangrijk onderdeel van de paardensport. Een dier moet gewoon optimaal verzorgd worden. Daar hoort ook de huisvesting bij.

Bert gaat nog in contact met diverse verenigingen die iets organiseren voor de jeugd, mogelijk zijn er combinaties te maken met de activiteiten in het paardensportcentrum. Zo werd genoemd Koningsdag, maar natuurlijk ook de concoursen die hier gehouden worden. Ook wordt nagedacht over te houden ponykampen. Een midweek met paarden op pad.

Terrein
Volgens Bert is er nog genoeg te doen rondom het gebouw. “Het voorjaar is begonnen, dus kunnen we ook volop aan de slag om alles even goed op te knappen”, aldus Bert, die zich meer facilitair gaat bezighouden met alles in en om het paardensportcentrum.

De manege moet weer meer gaan leven in het dorp, zo lieten ze weten. 

Bron: sleen.nu

 

 

 

 

 

 

 

> Naar het nieuws overzicht